Studenten ontevreden over Housing Office

Studenten in Groningen klagen massaal over verhuurder Housing Office. Veel buitenlandse studenten die studeren in Groningen wonen in een complex van Housing Office, maar de omstandigheden in sommige complexen zouden echt schrikbarend zijn.

Schimmel op de plafonds, gaten in de vloeren en in sommige gevallen maar 1 douche voor vijftien personen, zijn slechts enkele klachten die door de buitenlandse studenten zijn ingediend. Ook de prijs die Housing Office voor de schoonmaaksters vraagt zou veel te hoog zijn. Daarnaast zouden de schoonmaaksters hun werk niet goed doen. De jongeren afdeling van de SP heeft het bedrijf zelfs genomineerd voor de huisjesmelker 2014 verkiezing. Buitenlandse studenten worden door de Rijksuniversiteit automatisch doorverwezen naar Housing Office. Vaak zijn deze studenten niet in de positie om even op en neer te vliegen om een kamer te bekijken. Puur op basis van de foto’s wordt dus een kamer gekozen maar bij aankomst schrikken de studenten zich vaak een ongeluk.

De Housing Office zelf snapt weinig van de kritiek en vind het dan ook jammer dat ze een nominatie hebben ontvangen. Op de speciale Facebook pagina komen ook veel klachten binnen.

Studeer jij in Groningen en ben je nog op zoek naar een schone kamer? Kijk hier voor ons actuele kamer aanbod in Groningen