Studenten roepen op tot nationale actiedag

In het maagdenhuis in Amsterdam heeft vandaag een bijeenkomst plaatsgevonden, waarbij studenten aanwezig waren uit onder andere Groningen, Nijmegen, Rotterdam, Utrecht, Wageningen en natuurlijk Amsterdam. De uitkomst van het gesprek is dat de studenten, aankomende woensdag als nationale actiedag in het leven hebben geroepen om in heel Nederland te demonstreren voor meer democratie en inspraak op universiteiten.

Bij de bijeenkomst waren zo’n 200 studenten aanwezig en ook een aantal studentenbonden waren van de partij. Volgens studenten, die ook de steun hebben van een groep leraren, is geld nu te vaak leidend bij beslissingen die de universiteitsbesturen nemen. Wat er verder nog allemaal gaat gebeuren is op dit moment niet bekend. Twee weken geleden besloot een groep studenten het Bungehuis van de faculteit voor Geesteswetenschappen te bezetten. Na elf dagen was de gemeente Amsterdam het zat en werd de ME op het pand afgestuurd om de boel te ontruimen. Niet veel later werd het maagdenhuis bezet.

Studeer jij in onze hoofdstad en ben je nog steeds op zoek naar een kamer? Kijk hier voor ons actuele kameraanbod in Amsterdam