Studenten bedenken zelfblussysteem

De Utrechtse studenten: Nadal van Rozendael en Yannick Boegman hebben een zelf blus systeem bedacht voor auto’s. Het ontwerp is bijna klaar en dan kan er begonnen worden met de uitwerking van het plan.

De studenten kwamen op het idee, nadat ze tijdens de jaarwisseling, veel berichten zagen over in brand staande auto’s. Daarnaast zag Boegman met zijn eigen ogen hoe een auto in brand werd gestoken. Daar moest iets op te vinden zijn en de twee gingen aan de slag.

“We staken de koppen bij elkaar. We studeren in Delft, Integrated Product Design.” “Eerst dachten we dat de daders iets met de benzinetank deden, maar het bleek veel simpeler te liggen. Meestal slaan ze gewoon een ruit in, en gooien ze wat brandends in de auto. We dachten eerst aan rookmelders, maar dan ben je er natuurlijk te laat bij als eigenaar.”

Niet veel later kwamen de twee met dé oplossing. Het gaat om een volautomatisch blussysteem waarbij de temperatuur in de auto constant gemeten wordt door twee sensoren. Als deze sensoren ineens een veel te hoge temperatuur meten, begint er direct een brandblusser te blussen en gaat er een alarm af. Vanwege de beperkte financiële middelen is er nog geen echte versie, maar het ontwerp is nagenoeg af en staat op Nada’s computer. Het tweetal hoopt dat ze met de financiële steun van andere partijen zo snel mogelijk aan de slag kunnen om het plan echt uit te voeren.

Kijk hier voor ons actuele kameraanbod in Utrecht als jij nog op zoek bent naar een studentenkamer in één van de leukste studentensteden van Nederland