Brief voor feesten studenten in Ede

Bewoners van grote studentenhuizen in de gemeente Ede krijgen op korte termijn een brief op de deurmat over de regels rond feesten en de veiligheid in studentenwoningen. Aanleiding van de brief is een incident, eind vorig jaar. Op donderdag 13 december werd in een studentenhuis aan de Notaris Fischterstraat een groot feest gehouden toen er plotseling een vloer inzakte en 20 studenten naar beneden vielen. Hoewel het ernstig mis had kunnen gaan, raakte er uiteindelijk slechts 4 studenten (licht) gewond.

Na het incident vond er een gesprek plaats tussen studenten, politie en de eigenaren van de 2 panden, waar het feest werd gehouden. Uit het gesprek kwam naar voren dat het geen kwaad kan om de studenten nog maar eens op de regels te wijzen. Vooral qua veiligheid kan er nog een boel verbeterd worden. Ook de staat van de studentenhuizen laat het niet altijd toe om grote feesten te geven.

“We willen de studenten wel laten weten wat de regels zijn”, laat een woordvoerder weten. “Als men zo 100 mensen uitnodigt en er is een dj, is het al snel een evenement. Dan moet je een vergunning aanvragen. Dat is 1 van de dingen die in de brief staan vermeld.”

Ben jij nog op zoek naar een geschikte studenten kamer in Ede? Kijk hier voor ons actuele kameraanbod in Ede