HBO-studenten moeten ergens anders studeren

Om te voorkomen dat de Universiteitsbibliotheek te vol raakt met HBO-studenten, komen er binnenkort speciale toegangspoortjes en zal er gecontroleerd gaan worden op ID-bewijzen.

Het nieuws werd door Ukrant naar buiten gebracht. Uit recent onderzoek is gebleken dat maar liefst twintig procent van de bezoekers van de Universiteitsbibliotheek afkomstig zijn van de Hanzehogeschool. Het toenemende aantal HBOérs gaat ten koste van de RUG-studenten. Tijdens de tentamenweken mogen alleen RUG-studenten gebruik maken van de studiekabinetten en om dat proces goed te laten verlopen komen er dus toegangspoortjes en moet iedereen zijn of haar ID-bewijs laten zien.

Wanneer de maatregelen precies in gaan is niet bekend maar het is wel duidelijk dat de universiteit zelf wil dat de UB een openbaar gebouw blijft, maar het probleem met de studieplekken moet zo snel mogelijk worden opgelost.

Zoek jij nog een rustige kamer in Groningen waar je wel normaal kunt studeren? Kijk hier voor ons actuele kameraanbod in Groningen?