Studenten TU Eindhoven maken grootste Tetris

Studenten aan de TU Eindhoven zijn er heilig van overtuigt dat ze het grootste Tetris-spel ter wereld hebben gemaakt. Om het helemaal officieel te maken heeft studievereniging Thor de papieren maandag opgestuurd naar de organisatie van het Guinness Book of Records.

Twee jaar nam de bouw van het grootste Tetris-spel ter wereld, maar liefst in beslag. De oppervlakte van het spel is maar liefst duizend vierkante meter en bevat 3200 ledlampjes en pingpongballen. Het is nog niet helemaal zeker of het een nieuw wereldrecord is. Om er echt helemaal zeker van de zijn moet er worden gewacht op uitsluitsel van de Guinness Book of Records organisatie.

Het is overigens niet de eerste keer dat de studenten met een tetris wereldrecord poging op de proppen komen. Twee jaar geleden mislukte de eerste poging maar nu moet het goed komen. Uitsluitsel wordt binnen enkele weken verwacht. Heb jij geen zin om twee jaar aan een Tetris-spel te werken, maar wil je wel graag in Eindhoven wonen? Kijk hier voor ons actuele kameraanbod in Eindhoven.