Jouw beste vierkante meters

Op Kamers in Tilburg


Tilburg Handige informatie


Ga je studeren in Tilburg, dan kun je rekenen op een bruisend studentenleven. Natuurlijk bepaal je zelf hoe gezellig jouw studententijd wordt, maar aan de stad zal het niet liggen! Waar Tilburg vroeger veel meer een industriestad was, is het de afgelopen jaren uitgegroeid tot een creatieve en culturele broedplaats. De kenniseconomie, internationalisering en creatief ondernemerschap worden steeds belangrijker voor de stad, dit komt mede door de samenwerking van gemeente, hogescholen en het bedrijfsleven.

Algemeen
Tilburg heeft een zeer compacte binnenstad waarin je veel medestudenten zeker tegen komt. 1 op de 7 inwoners van Tilburg is namelijk student, dat zijn er meer dan 29.000. De studentenverenigingen en studieverenigingen organiseren veel activiteiten in de stad en zorgen hiermee voor extra sfeer. Naast het uitstekende onderwijs zijn er in de stad volop mogelijkheden voor uitgaan, cultuur, sport en ontspanning. Een van de bekendste evenementen is de Tilburgse Kermis, de grootste kermis van de Benelux.
Uitgaan
Net als in alle studentensteden heeft ook Tilburg onwijs veel keus wat betreft uitgaan. Tilburg heeft zoveel cafés en kroegen dat het een hele klus zal zijn om ze allemaal op korte termijn te bezoeken. Om je vast een eindje op weg te helpen hebben wij vast een aantal leuke cafés voor je uitgezocht. Als je meer van het dansen bent is dat ook geen probleem. In Tilburg komt iedereen aan zijn of haar trekken.

Cafés in Tilburg waar je beslist een keer een biertje moet gaan drinken zijn:

- Boekanier
- Bolle
- Brandpunt
- Café Joris
- Café Philip
- Café Slagroom

Suggesties altijd welkom
Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke Cafés in Tilburg, maar we kunnen ze onmogelijk allemaal toevoegen. Suggesties zijn altijd welkom en als het echt een leuk Café is voor studenten zullen we hem zeker toevoegen. Mailen kan naar het volgende adres.

Voor het betere danswerk kun je natuurlijk beter naar een leuke club gaan dan naar een café. Ook wat betreft discotheken en clubs is er in Tilburg keuze zat. We hebben een aantal leuke opties voor je op een rijtje gezet.

- Skihut Tilburg
- De Studio
- Le Clochard
- Club Plaza
- Nou en of
Avondje uit
Tilburg beschikt over 2 bioscopen, Pathé en Euroscoop, en één filmhuis, Cinecitta. Pathé vind je aan het Pieter Vreedeplein in het centrum van de stad en heeft maar liefst 7 zalen. Euroscoop zit in onderwijsgebied Stappegoor en heeft zelfs 12 zalen. Filmhuis Cinecitta vind je in het prachtige herenhuis aan de Willem II straat.

Ook een bezoekje aan een van de theaters behoort tot de mogelijkheden. Tilburg heeft een uitgebreid cultureel aanbod en is echt een stad van de podiumkunsten, mede door de aanwezigheid van Fontys Hogeschool van de Kunsten. De twee grootste theaters van Tilburg zijn Theater de NWE Vorst en Theaters Tilburg.
Uit eten
De titel zegt het al. Uit eten in Tilburg. In Tilburg zijn ontelbare restaurants en Bistro's en om je een handje te helpen hebben we de beste alvast voor je uitgezocht. Ieder restaurant of Bistro heeft natuurlijk zijn eigen specialiteit en dit stukje goed doorlezen scheelt je een hoop tijd en werk.

Met een centrale ligging aan het station Tilburg, is Breexz een trendy en eigenzinnig restaurant. Niet alleen een snel hapje eten voordat de trein vertrekt maar ook een drankje drinken met vrienden of uitgebreid dineren? Breexz biedt hier alle mogelijkheden voor!

Heuvel15 is de oudste kroeg op de korte Heuvel in Tilburg! Al meer dan 30 jaar serveren Toon en zijn personeel de lekkerste drankjes, de beste tosti's en borrelhapjes. Kom gezellig een keertje langs om de sfeer (en de lekkere drankjes) zelf te proeven. Tot ziens in Heuvel15!

(Eet)café Polly Maggoo staat al sinds oktober 1980 bekend als dé plek in Tilburg waar je thuis komt! Een heerlijke lunch of diner met verse gerechten in ons café of op het zonnige terras, lekker borrelen aan bar of tafel, genieten van en dansen op live muziek op de studenten woensdag (piano act jongens van je weet wel) of ons nieuwe UNPLUG concept op donderdag. ouderwets GOED op stap in het weekend....kortom: Iedere dag is er bij Polly Maggoo iets te beleven.