Jouw beste vierkante meters

Op Kamers in Maastricht


Maastricht Handige informatie


Maastricht is de leukste studentenstad in het Zuiden van ons land. In Maastricht wonen ruim 16.000 studenten, de meeste van hen zitten op de Universiteit Maastricht (UM). De helft van de studenten in Maastricht komen uit het buitenland, waardoor de stad in de afgelopen jaar een erg internationaal karakter heeft gekregen. Er wordt in Maastricht veel Engels gesproken. Maastricht heeft studenten veel te bieden zoals leuke kroegen, gezellige cafés, toffe clubs en nog veel meer.

Algemeen
Maastricht is de hoofdstad van Limburg. Gemeten op 1 mei 2014 telt Limburg zo'n 121.906 inwoners. Aan de universiteit gelieerde opleidingen zijn het University College Maastricht en de Maastricht School of Management. Daarnaast is in Maastricht het postacademisch kunstinstituut Jan van Eyck Academie gevestigd. De naam Maastricht komt van de Latijnse naam Mosae Trajectum, "doorwaadbare plaats in de Maas". De gemeente Maastricht bestaat uit vijf stadsdelen die weer zijn onderverdeeld in 44 wijken.
Uitgaan
In alle Nederlandse steden met een Universiteit kun je goed stappen en in Maastricht is dat ook zeker het geval. De duizenden buitenlandse studenten zorgen samen met de Nederlandse studenten voor een unieke sfeer. Doordeweeks zijn het vooral de studenten die voor de sfeer zorgen maar in het weekend komt er ook veel volk van buitenaf om eens flink los te gaan in Maastricht. Omdat er zoveel kroegen, cafés, pubs, clubs, discotheken en bars zijn hebben we de leukste maar even voor je op een rijtje gezet. De meeste studenten cafés en kroegen hebben doordeweeks leuke acties waardoor je verschillende soorten drank voor de laagste prijs kunt bestellen.

- Studenten Café de Beurs
- De Tribunal
- FM-Kaffee
- De Twee Heeren
- Cafe Falstaff

Als je drinken graag combineert met dansen dan moet je misschien eens een kijkje gaan nemen bij:

- De Kadans
- Café Cliniq
- Edd's
- Ipanema

Suggesties
Er zijn natuurlijk nog veel meer leuke plekken om te chillen maar we kunnen ze natuurlijk onmogelijk allemaal noemen. Suggesties zijn altijd welkom, en als het echt een toffe tent is plaatsen we hem graag in het lijstje. Mailen kan naar het volgende adres.
Avondje uit
Naast het bezoeken van een kroeg, café, club of discotheek kun je natuurlijk nog veel meer dingen doen in Maastricht. Je kunt er voor kiezen om je geluk te beproeven in het Casino. Samen met je vrienden, familie of collega's een gokje wagen. Een bezoekje aan een van de bioscopen of theaters behoort ook tot de mogelijkheden.
Uit eten
In Maastricht zitten ontelbaar veel leuke restaurants waar je voor een hele schappelijke prijs, lekker kunt eten. We hebben vast een paar toppers voor je uitgezocht, zodat je zelf niet hoeft te zoeken.

- Aux Pays Bas
- Café 1900
- Celebration
- Da Roberto, Pizzeria
- Grand Café 043
- Ma van Sloun, eetcafé