Jouw beste vierkante meters

Op Kamers in Leiden


Leiden Handige informatie


Leiden heeft twee universiteiten en een hogeschool en is daardoor een echte studentenstad. De Universiteit Leiden werd in 1575 opgericht en is daarmee de oudste Universiteit van Nederland. De Leidse Universiteit heeft zes faculteiten en in totaal zo'n 18.000 studenten. De Hogeschool Leiden is een hbo-instelling met ruim 6000 studenten gevestigd in het Leiden Bio Science Park. Een groot gedeelte van de 25000 studenten wonen in de Leidse binnenstad, waardoor de stad zoveel overdag als in de nacht broeit van de activiteit.

Algemeen
Leiden is een Nederlandse gemeente, gelegen in de provincie Zuid-Holland. Na Rotterdam, Den Haag en Zoetermeer is Leiden de vierde gemeente van de provincie. Op dit moment wonen er zo'n 121.249 inwoners in Leiden. Bij het stedelijk gebied Leiden horen ook nog de gemeentes: Oegstgeest, Voorschoten en Leiderdorp en is met 5409 inwoners per vierkante kilometer de op één na dichtstbevolkte gemeente van Nederland. De bijnaam van Leiden is "sleutelstad" en verwijst naar het stadswapen.
Uitgaan
Aangezien Leiden een echte studentenstad is zijn er genoeg plekken waar je zowel doordeweeks als in het weekend lekker los kunt gaan. Uitgaan in Leiden is absoluut een aanrader. Doordeweeks zijn er vooral veel studenten in de gezellige binnenstad, maar in het weekend komen er ook veel jongeren uit omliggende gemeentes om te genieten van het Leidse nachtleven.

Leuke cafés in Leiden waar veel studenten komen zijn onder andere:

- Annie's
- Praethuys
- Barrera
- Einstein
- Stadthouder

Naast Cafés zijn er ook een aantal clubs/discotheken die je beslist eens moet bezoeken als je in Leiden gaat stappen.

- De Hifi
- Mas y Mas
- NEXT Leiden
- Danssalon In Casa
- Danscafé Odessa
- LVC
Avondje uit
Naast bier drinken in een café of dansen in een club is er nog genoeg te doen in Leiden. Bezoek bijvoorbeeld een van de drie bioscopen voor een leuke film. Het Kijkhuis, Lido en Trianon draaien een breed scala aan films. Voor het actuele filmaanbod kun je het beste even op hun website kijken. Naast bioscopen zijn er ook een aantal theaters waar je van de meest uiteenlopende voorstellingen kunt genieten.

- Leidse Schouwburg
- Scheltema Leiden
- Stadsgehoorzaal Leiden
- Theater Ins Blau
- Imperium Theater
Uit eten
Er moet natuurlijk ook gegeten worden en elke dag zelf koken gaat ook vervelen. Daarnaast zit ook niemand te wachten op al die magnetron maaltijden en daarom is het af en toe wel eens lekker om gezellig uit eten te gaan. Probleem voor de meeste studenten is natuurlijk de prijs. Gelukkig is er onder restaurants steeds meer concurrentie en daar profiteren we allemaal graag van mee. Er zijn steeds meer restaurants of eetcafés die hoofdgerechten aanbieden voor nog geen €10,00. Om het jullie wat makkelijker te maken hebben we alvast een klein lijstje gemaakt met restaurantjes waar je lekker kunt eten voor een prima prijs.

- Bad Habits - van knapperige pistolets tot een heerlijke Griekse schotel
- in den Bierbengel - je hebt hier al een dagschotel vanaf €7,00
- Geniet van de dagschotel voor maar €10,00