Jouw beste vierkante meters

Op Kamers in Den Haag


Den Haag Handige informatie


Den Haag is een fantastische studentenstad. De stad die ook wel 's-Gravenhage wordt genoemd, heeft studenten erg veel te bieden en dat is ook direct de reden dat er zoveel studenten in Den Haag wonen. In de tekst hieronder vertellen we je meer over de derde stad van ons land. Als je alles hebt gelezen weet je precies waar de leukste studentenkroegen zijn, welke clubs je het beste kunt bezoeken en waar je lekker en goedkoop kunt eten.

Algemeen
Den Haag, maar 's-Gravenhage mag ook, is de hoofdstad van de provincie Zuid-Holland. Gemeten in oktober 2013, woonde er in Den Haag 510.320 inwoners. De Nederlandse regering en het parlement zijn in de stad gevestigd, en het is ook de woonplaats van het koninklijk huis. Den Haag is niet de hoofdstad van ons land maar bijna alle ambassades en ministeries zijn wel in de stad gevestigd. In Den Haag vind je ook het het Internationaal Gerechtshof en het Internationaal Strafhof.

Den Haag is ook de stad van de voetbalclub ADO Den Haag.
Uitgaan
Den Haag is een echte studentenstad, waardoor er ’s avonds en ‘s nachts genoeg te doen is. Tel daar ook nog eens de duizenden toeristen bij op en je hebt een groot feest. In de Haagse binnenstad vind je kroegen, clubs, cafés en disco’s in alle soorten en maten. We hebben er een aantal voor je uitgezocht om je een klein beetje op weg te helpen.

-De Paas
-Havana
-Bodega De Posthoorn
-De Bierkelder
-Hooft 't Goude
-Salinas Beachclub

Als je op zoek bent naar een club dan kun je hier terecht:

-Danzig en
-Het Feest van
-CrazyPianos
Avondje uit
Bioscoop
Zowel in Den Haag als in Scheveningen kun je naar de bioscoop. In Scheveningen zit een Pathé, evenals in het centrum van Den Haag; Pathé Spuimarkt en Pathé Buitenhof. Kijk voor het actuele filmaanbod op www.pathe.nl.

Aan het Spui zit tevens het Filmhuis, waar de wat minder bekende films en documentaires worden gedraaid. Als je wil weten wat er nu gedraaid wordt, surf dan snel naar www.filmhuisdenhaag.nl.

In Den Haag zit ook het Omniversum, waar IMAX-films worden gedraaid. Deze films worden geprojecteerd op een koepelscherm. Hierdoor lijkt het alsof je er midden in zit. Op www.omniversum.nl kun je kijken of er iets voor jou tussen zit.

Een bezoekje aan een Theater in Den Haag behoort uiteraard ook tot de mogelijkheden. Je kunt in de Hofstad onder andere terecht in de Koninklijke Schouwburg, Diligentia Theater, Theater Pepijn, Zeehelden Theater en Theater aan het Spui. Kijk op Theater.nl voor actuele informatie over voorstellingen en artiesten.
Uit eten
Lekker en goedkoop eten in Den Haag is absoluut geen probleem. Van Indisch tot Grieks en van Chinees tot Hollandse pot. Er zijn donderden restaurantjes in Den Haag waar je heerlijk kunt eten voor een goede prijs. Er zijn ook veel restaurants met speciale menu's voor studenten. Om je zelf wat zoekwerk te besparen hebben een aantal leuke tips voor je op een rijtje gezet.

- Chicoleo, Mexican & steak house
- Dap & Co
- Limón, Spaans restraurant
- Naast de Paap
- The Painter
- Sphinxii
- la Toscana