Geen studenten meer in de spits?

De speciale werkgroep die in het leven is geroepen door het ministerie van Onderwijs, het ministerie van Infrastructuur en de vervoerbedrijven, pleit ervoor om de spits van het openbaar vervoer helemaal studentenvrij te maken.

In 2015 komen er 160.000 mbo studenten bij die ook recht krijgen op een ov-kaart. Hierdoor komt het totaal aantal studenten met een ov-kaart uit op 820.000. De kosten om deze mensen allemaal goed te vervoeren komen met het huidige beleid op 890 miljoen euro per jaar te liggen. Dat is een groot probleem, aangezien het kabinet in 2025 nog maximaal 750 miljoen euro per jaar wil uitgeven. De werkgroep is daarom tot de conclusie te komen dat de spits van het open vervoer maar student vrij moet worden. Om dit te realiseren moeten volgens minister Bussemaker van Onderwijs de lessen anders worden ingepland. De scholen zelf zijn absoluut geen voorstander van dit plan en vrezen dat alle kosten dan bij hun komen te liggen.

Ga jij ook studeren, in bijvoorbeeld Amsterdam, en ben je nog op zoek naar een kamer? Kijk hier voor ons actuele kameraanbod in Amsterdam