Afstudeerhotel uitkomst voor sukkelende student?

Afstudeerhotel zou zomaar eens uitgeroepen kunnen worden tot woord van het jaar. Het initiatief van Noël Spauwen loopt zo goed dat zijn vriendin, Helene Stafleu, in Dordrecht binnenkort de tweede vestiging opent.

Het afstudeerhotel is opgericht voor studenten die het maar niet voor elkaar krijgen om hun scriptie af te ronden. Veel van die studenten verliezen op een gegeven moment hun zelfvertrouwen en het contact met school, wat natuurlijk een groot probleem is. Studenten die zich bij Noël melden, worden eerst onderworpen aan een uitgebreide intake. Daarna moeten ze een aantal opdrachten tot zelfonderzoek uitvoeren. Als dat eenmaal is afgerond, komen de studenten drie dagen in het hotel, om alle fouten dingen uit hun systeem te halen. Daarna gaan de studenten weer naar huis om vervolgens twee weken later, nog eens twee dagen terug te keren in het hotel.

Hoewel de scriptie natuurlijk nog niet af is, is het ei wel gelegd en vertrekken de studenten met veel energie in de juiste richting, om alsnog hun diploma te halen.

Wil jij niet in een hotel slapen, maar zoek je een eigen studentenkamer? Kijk hier voor ons kameraanbod in Utrecht